Szolnoktól a Hammerworld címlapjáig – Megjelent a Nest of Plagues új albuma

Megosztás

Ivanics Dániel, Fűr Balázs, Breier Máté és természetesen nem utolsó sorban a gitárnál Kövecses Evelin alkotja a tíz éve fellépő Nest of Plagues zenekart. Utóbbi, a szolnoki születésű Kövecses a hard rock és heavy metal műfajba tartozó előadókkal foglalkozó nemzetközi zenei magazin, a Hammerworld októberi címlapjára is felkerült, miután a banda Hellsolation címmel kiadta harmadik albumát, sőt, Európa-turnéra indult az Orphaned Land előzenekaraként.

A Nest of Plagues 2014-ben alakult Budapesten, zenéjük fókuszában kemény társadalmi problémák állnak elsősorban, mint amilyen a magány, a depresszió és a szociális szorongás. Úgy jellemzik őket, akik eklektikus arculatukkal és erőteljes színpadi megjelenésükkel még oda is egy kis humort és jókedvet varázsolnak, ahol úgy tűnik, csak sötétség vár.

NEST OF PLAGUES – MUNDANE (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Official music video for ‘Mundane’ by NEST OF PLAGUES from the album ‘Hellsolation’. Hellsolation was released via WormholeDeath Records on September 6th 2024.

A Szolnokon született Kövecses Evelin szerint az októberi Hammerben megjelenő interjú talán az egyik legmélyebbre menő, amit valaha adott a zenekar. „Elmesélem benne, hogy miről szól az a három dal, aminek a szövegét én írtam, szó van benne mentális betegségekről, a zenei és vizuális elképzeléseinkről, meg sokat sztorizunk a turnékról és a klipekről is”. Úgy fogalmaz, nem volt könnyű mindent megosztani a fejében zajló dolgokról, de úgy volt vele, ha már valaha elmondja ezeket, az üssön nagyot.

Eddig sem köntörfalaztak ezekben a témákban, legújabb albumuk, a Hellsolation mégis más, mint amit eddig megszokhattunk – sokkal mélyebben és közelebbről tárulkozik ki és mesél mentális küzdelmekről, tabunak számító nehézségekről.

Az Index kritikusa, Rimay Ádám 8,5 pontot adott a lemezre a 10-ből, szerinte a zenekar kérdésen felül szintet lépett, kreatív ötletek terén pedig hatalmasat fejlődött. Úgy véli, ha ezt az utat folytatja a csapat, az underground metál egyik jelentős, hiánypótló formációjává válhatnak.

Ha valaki kedvet kapott egy kis zúzáshoz, legközelebb október 25-én, az Akvárium Klubban találkozhat a Nest of Plagues zenéjével, de az európai turnéjuk keretében Hollandiába, Németországba, Lengyelországba és Csehországba is ellátogatnak. Az Akvás bulihoz jegyeket ide kattintva lehet venni.

Kép: Hammerworld

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek